THE EASY WAY TO DO IT YOURSELF

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

MDF platen

MDF platen vind je voordelig bij Go-Easy.be. We hebben zowel standaard als waterwerende platen, beschikbaar in de dikte 18mm. Bovendien hebben we een speciale plaat beschikbaar voor de afwerking van een hangtoilet. Twijfel je of een MDF plaat de juiste keuze is. Jouw coach helpt je graag!

MDF platen: wat voor platen zijn dat?

MDF staat voor Medium-Density Fibreboard, oftewel een plaat gemaakt van geperste houtvezels met een middelgrote dichtheid. De houtvezels zijn gedroogd en worden met hars aan elkaar verbonden. De platen worden gemaakt onder hoge druk en hoge temperatuur waardoor de houtvezels met behulp van kunstharsen gemakkelijk aan elkaar kunnen worden gelijmd. Door de fijne houtvezelstructuur versplintert het hout niet tijdens de bewerking. De platen hebben een hard, fijn en gladgeschuurd oppervlak en zijn buigzaam met een hoog breekpunt.

Standaard of waterwerend

MDF platen bij Go-Easy.be zijn beschikbaar als standaard plaat en als waterwerende plaat. De standaard platen hebben een zuigende eigenschap waardoor ze niet tegen vocht kunnen. Om deze plaat vochtbestendig te maken zal de plaat een aantal keer met grondverf behandeld moeten worden. Een makkelijkere oplossing is om direct voor een waterwerende plaat te kiezen. De waterwerende plaat bevat een watervaste verlijming waardoor deze direct waterafstotend is.

Toepassingen

Door het harde, fijne en gladgeschuurde oppervlak zijn MDF platen erg geschikt voor verschillende soorten afwerkingen, zoals fineren, frezen, verf en decorfolies. Deze platen worden dan ook vooral gebruikt voor de afwerking van meubels, wanden, timmerwerk en lijstwerk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies