THE EASY WAY TO DO IT YOURSELF

 

Favorieten

Mijn account

Winkelmand

 

ISOLATIE


Isolatiemateriaal voor elke toepassing

Een huis isoleren is prioriteit in een tijd waar een lager energieverbruik alsmaar belangrijker wordt. Een goede isolatie scheelt niet alleen financieel, maar is ook goed voor het milieu. De eerste vraag bij het isoleren van je woning is wat je precies wilt isoleren in je woning of een garage. De keuze van jouw isolatie materiaal is afhankelijk van het antwoord op deze vraag. Wil je alleen warmteverlies voorkomen (thermisch isoleren) of is geluidsisolatie ook belangrijk? Wij bieden je isolatie oplossingen voor spouwmuren, hellende daken, vloeren en alle luchtdichting materialen.

Isolatieplaten: glaswol of rotswol?

Isolatieplaten zijn er in verschillende soorten materiaal en worden vaak toegepast voor de isolatie van wanden, vloeren en schuine daken. Isolatieplaten zijn makkelijk op maat te zagen en eenvoudig te plaatsen. Maar wat kun je nu het beste kiezen: glaswol of rotswol? En wat scheelt dat in de prijs.

Bij het renoveren van een ruimte raden wij je tevens aan om rekening te houden met de premies die je recht geven op belastingvermindering. Deze premies verwijzen naar de R-waarde (= thermische weerstand) van het isolatiemateriaal. De R-waarde kan u als volgt berekenen: de dikte van de isolatie in meters delen door de Lambda-waarde per m2 kraft-aluminium dampscherm van het product. Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld.

Voor een isolatie van 180mm dikte met een Lambda-waarde van 0,035 krijgt u een R-waarde van 5,14m²/KWatt. Daarbij geldt dat hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie zal zijn.

Isolatie hulp nodig?

Mocht je twijfelen over je keuze, dan kun je altijd contact opnemen met onze isolatie coach. Hij helpt je graag met de juiste producten en de berekening van de exacte hoeveelheden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies